T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Şehit Astsubay Salim Uçar Ortaokulu

Okulumuzda Atık Kağıt Toplama Kampanyamız Başladı.

29/05/2023 ile 16/06/2023 tarihleri arası okulumuz  tarafından atık kağıt toplama kampanyası başlatılmıştır. 

Öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmasını sağlamak ve bilinç geliştirmek amaçlı başlatılan kampanyaya tüm öğrencilerimizin ,velilerimizin ve duyarlı Perşembe beldesi ve köylerindeki vatandaşlarımızın  katılımı beklenmektedir. Evden getirdikleri kullanılmış ders kitabı, defter, soru bankası,dergi,gazeteler vb. atıklar toplanarak, tekrar kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.

 

Neden Geri Dönüşüm?

Kağıt geri dönüşümü uygulanabilirlik açısından en kolay olan maddedir. Kağıt ve ambalaj atıkları atık zincirinde büyük miktarda yer alırlar. Bu yüzden geri dönüşümleri çevreye büyük ölçüde fayda getirecektir. Zira üretimi sırasında yok olan ağaç ve doğal kaynakların başında enerji tasarrufu ihtiyacı en aza indirgenecek ve atık olarak elden çıkarılması gereken kağıt miktarı da azaltılarak çöp alanlarının dolması engellenecektir.

 

Sağlıklı bir geri dönüşümün oluşabilmesi için bireylerin koyacağı katkı yadsınamaz. Kağıdın başarıyla geri dönüştürülebilmesi için en öncelikle yeteri miktarda atık kağıdın toplanabilmesi gerekmektedir ki dönüşüm işlemi ekonomik olarak tamamlanabilsin...Buna ek olarak atık kağıtların biriktirilmesi sırasında diğer atık türleriyle temasa girmemeleri ve dolayısıyla kirletilmemeleri gerekmektedir.Atık kağıtlar yemek atıkları, plastik, metal ve diğer çöp atıklarından ayrı bir yerde biriktirilmelidir.

 

25-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2023 - Güncelleme: 25.05.2023 14:46 - Görüntülenme: 250
  Beğen | 26  kişi beğendi